Splash (vanaf 14 jaar)


Een Splash is een zwaardboot bedoeld voor jongeren vanaf 14 jaar. De eenmansboot is echt een gave boot om in te zeilen. Hij is een stuk sneller dan een Laser Pico, maar helaas ook wat instabieler. Vanwege de snelheid is het een prima boot om mee te leren wedstrijdzeilen. Daarom zal in de cursus ook veel aandacht besteed worden aan wedstrijdtechnieken. In de Splash is het de kunst de juiste balans te vinden om zo hard mogelijk te kunnen gaan. Om goed overweg te kunnen met een Splash is een minimum gewicht van 50 kg gewenst. Twijfel je of je groot genoeg bent voor de Splash, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Hoe ziet de cursus eruit? 

In de Splash groep zitten meestal cursisten die al enige zeilervaring hebben, vanuit de Optimist of de Laser Pico. Doordat de groep bestaat uit allemaal leeftijdsgenoten is het vaak hartstikke gezellig en worden er onderling snel vriendschappen gemaakt. De boot is uiteindelijk hetgeen wat de cursus zo uitdagend maakt. In het begin zul je zien dat het best lastig is om je balans te vinden in de boot. Daar zullen we flink op oefenen. Een nat pak is geen uitzondering, maar een wetsuit beschermt je tegen het koude water (deze krijg je op de zeilschool). Als je eenmaal je balans hebt gevonden, zul je merken dat een Splash snel is! Hij accelereert makkelijk, maar remt ook snel weer af. De kunst is om de boot op snelheid te houden.

Gedurende de cursus zullen we ook wedstrijdtechnieken behandelen. Denk hierbij aan het starten (de startprocedure), boeirondingen en hoog aan de wind varen. (Zegt dit alles je nog niks, geen probleem, tijdens de cursus zal dat snel veranderen). Als we uitgekeken zijn op de Vuntusplas dan kunnen we altijd verplaatsen naar de Grote Plas verderop. De hardere wind, hogere golven en meerdere watersporters maken dit extra uitdagend.  Mocht het lekker weer zijn, dan komen we misschien wel de ijsboot tegen of kunnen we lekker pauze houden ergens op een eiland. In overleg met je instructeurs maken we een leuk dagplan, zodat iedereen het naar zijn zin heeft. Uiteraard hoort een keertje zwemmen of vlotten bouwen hier ook bij.

Voorzeilen en Diploma-uitreiking

De laatste dag is het voorzeilen. Vanaf 15.30 uur kunnen je ouders komen kijken. We varen dan vlak langs de haven en laten zien wat we allemaal kunnen met de Splash. Na het voorzeilen is de diploma-uitreiking. Als bewijs van wat je geleerd hebt in de week, krijg je aan het einde een diploma/vorderingenstaat. Op een vorderingenstaat staat beschreven aan welke eisen je op jouw niveau moet voldoen. Beheers je alle vaardigheden van een niveau, dan krijg je een diploma. Kijk voor de verschillende niveau's! De volgende keer dat je komt, dan neem je dit bewijs weer mee!

Aanmelden

Ben jij klaar voor de Splash? Dit seizoen kun je een cursus in de Splash volgen op aanvraag. Wil jij graag in de Splash komen zeilen, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.